Oko 70% smeštajnih kapaciteta popunjeno za doček Nove godine

Od ukupnog broja ležajeva kojim raspolažu Subotica i Palić u ovom trenutku oko 70% je popunjeno za doček Nove godine. Aranžmani u proseku traju 3 dana, a očekuje se da gotovo 100% kapaciteta do kraja decembra bude popunjeno.

Do 31. decembra ostalo je još 9 dana, a prema podacima iz Turističke organizacije Grada Subotica, u ovom trenutku je popunjeno oko 70% ležajeva u Subotici i na Paliću. Prema procenama, naš grad raspolaže sa ukupno oko 4500 ležajeva u invidualnom i hotelskom smeštaju, a očekuje se da će i kao i prethodnih godina popunjenost za doček Nove godine biti 90%. Prosečno trajanje novogodišnjih arnžmana je 3 dana.

Iz Udruženja ugostitelja našeg grada koje okuplja 104 ugostiteljska objekta, očekuju da će popuniti sve raspoložive kapacitet za doček, a najveći broj ugostitelja i ove godine odlučio se za organizaciju dnevnog dočeka Nove godine. Očekuju se i turisti koji će iz drugih gradova doći u Suboticu ili na Palić da tu provedu novogodišnje praznike.

Ove godine u Subotici neće biti organizovanog dočeka na centralnom gradskom trgu, a novogodišnje praznike upotpuniće zimski vašar “Winterfest”, ledeni tobogan u centru i 5 montažno-demontažnih klizališta u prigradskim naseljima i na Prozivci.