Oko 150 migranata premešteno iz Subotičke šume

U toku je akcija premeštanja migranata iz Subotičke šume u Prihvatni centar u Sjenici. Načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov istakao je da akcija protične uspešno i da povređenih nema, te da će do kraja dana svi migranti koji se nalaze u šumi biti dislocirani.

Oko 150 migranata koji su boravili u Subotičkoj šumi premešteni su jutros u Prihvatni centar u Sjenici, rekao je načelnik okruga Šoralov i dodao da će do kraja dana šuma biti potpuno prazna. Akcija je realizovana u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, lokalnom samoupravom i subotičkom Policijskom upravom, a pripreme su trajale nekoliko dana zbog nepreglednosti terena, dodao je Šoralov i najavio da će u narednom periodu ovaj prostor biti svakodnevno kontrolisan. Takođe, demantovao je navode sa društvenih mreža da je u šumi na Makovoj sedmici bilo pucnjave i naglasio da tokom akcije povređenih nije bilo.

U našem gradu trenutno ima oko 400 migranata, što je duplo manje u odnosu na period od pre mesec dana. U Prihvatnom centru boravi 197 osoba, a migranti koji su premešteni u druge prihvatne centre ne vraćaju se u Suboticu u većem broju, objašnjava sagovornik.

U narednom periodu, u saradnji sa lokalnom samoupravom i JKP „Čistoća i zelenilo“ biće ukonjeni svi kampovi i nagomilani otpad koji su migranti ostavili iza sebe u šumi.