OKK SPARTAK PLASIRAO SE U DRUGU SRPSKU LIGU

Seniorska ekipa Omladinskog košarkaškog kluba Spartak, sastavljena od kadeta i juniora, iako je igrala bez dva centra: Igora Topalova i Nebojše Micića, u finalnoj utakmici Letnje lige pobedila je, u Bačkom Jarku, Mladost sa 67:66, pa se plasirala u viši rang takmičenja – Drugu srpsku ligu.

U toj Letnjoj ligi, u kojoj se takmičenje odvijalo paralelno sa Kadetskom, Juniorskom i Regionalnom ligom, 28 ekipa na nivou Vojvodine bilo je podeljeno po regionima, a Bačka grupa, u kojoj su se, pored Subotičana i Mladosti iz Bačkog Jarka, nadmetali još i novosadski Neos, Sombor i ekipa Odžaka , po kvalitetu odigranih utakmica, bila je najjača i rezultatski najneizvesnija.

Pored velikog pobedničkog pehara za osvojeno prvo mesto u ovogodišnjoj Letnjoj ligi, Omladinski košarkaški klub Spartak dobio je još dva lepa priznanja za pojedinačni učinak.
Naime, strateg Subotičana Predrag Borilović proglašen je za najboljeg trenera Letnje lige, dok je laskavi epitet najboljeg igrača otišao u ruke Filipa Barne, inače, rođenog brata izuzetno talentovanog plivača Spartaka, Andreja Barne.

Trka za bodove u Drugoj košarkaškoj ligi Srbije startovaće u oktobru, a u tom višem rangu takmičenja ekipa OKK-a Spartaka, koju sačinjavaju, mahom, sedamnaestogodišnji igrači, boriće se sa znatno starijim i iskusnijim protivnicima, pa se već sada razmišlja o proširenju sadašnjeg igračkog kadra.