OK Spartak 19042017

Treća pobeda nad Partizanom i obezbeđen je plasman u super ligu.U trećoj utakmici koja je odigrana u Beogradu pobednik je rešen posle pet odigranih setova.Bila je ovo još jedna pre svega rezultatski neizvesna utakmica. Spartak je poveo sa jedan nula u setovima,ali igrači Partizana uspeli su da preokrenu rezultat u svoju korist i samim tim imali su prednost od 2:1.Ekipa Igora žakića bila je rešena da seriju protiv Partizana završi u trećem meču.I aako su igrali na gostujućem terenu subotičani su i te kako imali podršku sa tribina,samim tim izjednačili na dva dva u setovima.Početak petog seta bolje su otvorili igrači Spartaka koji su poveli sa 1.3 igrači Partizana nisu se predavali.U završnici seta bilo je 9:12 za igrače u plavo beloj opremi,ali Beogradska ekipa serijom poena dolazi do izjednačenja.Kod rezultata 14:14 greška ekipe domaćina Spartak ima meč loptu a samim tim i do pobede i plasmana u super ligu.

Ukupnim rezultatom od tri nula igrači Spartaka posle tri godine vraćaju se u super ligu.Pobede nad beograskom ekipom samo su još jedan dokaz da su igrači Spartaka zaluženo ušli u super ligaško društvo.

Trud i veliki rad tokom cele godine se iplatio.Drugi deo prvenstva prve lige Srbije bio je u znaku odbojkaša Spartaka koji su na terenu pokazali da se na njih ozbiljno računa.Ni jednoj ekipi nije bilo lako to su na svojoj koži osetili i igrači Mladog Radnika koji su takođe novi super ligaši.

Trener subotičke ekipe Igor Žakić posle meča nije mogao da sakrije emocije jer samo on zna zajedno sa igračima koji su put morali da pređu da bi došli do ovog rezultata.