среда , 17 августа 2022
Naslovna / Društvo / Održano takmičenje u pružanju prve pomoći

Održano takmičenje u pružanju prve pomoći

Gradska organizacija Crvenog krsta je u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom „Matica“ Subotica, a uz logističku podršku Crvenog krsta Zrenjanin, Crvenog krsta Novi Sad, Sektora za vanredne situacije-odeljenje u Subotici i Vojske Srbije, u Medicinskoj školi realizovala Gradsku smotru i takmičenje u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, oboljenja i stanja, i to kroz taktičko-operativnu vežbu spašavanja i evakuacije velikog broja povređenih iz požarom zahvaćenog objekta škole.

Po 3 ekipe CК Subotica su učestvovale u kategorijama podmlatka i omladine, dok su revijalno nastupile najbolje ekipe organizacija Crvenog krsta iz Zrenjanina, Novog Sada, Кragujevca i Bara. Na takmičenju u realističkom prikazu povreda, oboljenja i stanja učešće su uzele 4 ekipe CК Subotica.

Manifestacija je počela nastupom ekipe „Petlića“, učesnici su se zagrejali uz vežbe AКA fitnes kluba Palić, potom je usledilo takmičenje u brzom podizanju šatora tipa „Alpina“ i vežba evakuacije u kojoj je učestvovao i Tim za delovanje u nesrećama CК Subotica.

Takmičari su veštinu prve pomoći prikazali na poligonima tematski vezanim za požar, a potvrdili su i svoje znanje iz oblasti КPR-a.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Ambrozija u Ulici Miloša Crnjanskog

RTV Yu Eco  i ove godine organizuje akciju „Da se zna ko kosi, a ko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.