Održano savetovanje o predlogu novog Zakona o javnim nabavkama

Kriterijum najniže novčane ponude ne sme biti favorizovan u odnosu na kriterijum kvaliteta javne nabavke, poručio je potpredsednik Pokrajinske vlade Ivan Đoković na seminaru o predlogu novog Zakona o javnim nabavkama. Iz Instituta za ekonomiju i pravo objašnjavaju da je cilj savetovanja, koje je održano u Maloj gostioni na Paliću, da se učesnici upoznaju sa nezvaničnom verzijom i novim idejama koje bi trebalo da se nađu u novom Zakonu o javnim nabavkama.

Organizatori navode da se najveća novina koja se našla u nezvaničnoj verziji predloga novog Zakona o javnim nabavkama tiče ukidanja ekonomski napovoljnije ponude kao kriterijuma za odlučivanje.

Seminaru je prisustvovao potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković koji je istakao da donji prag javne nabavke ili treba ukinuti ili ga treba znatno povećati na nivo EU, jer komplikovan postupak javne nabavke koči brzi rast privrede. Đoković je naveo i da najniža ponuda ne sme glavni kriterijum za odlučivanje prilikom javnih nabavki.