понедељак , 3 октобра 2022
Naslovna / Društvo / Održano humanitarno veče povodom Dana oslobođenja Subotice od fašizma

Održano humanitarno veče povodom Dana oslobođenja Subotice od fašizma

Povodom Dana oslobođenja Subotice od fašizma, u Gradskoj biblioteci, juče je održano humanitarno veče, koje je organizovalo Srpsko-rusko-belorusko bratstvo „Sveti Knez Vladimir“ u saradnji sa lokalnom samoupravom. Organizatori su upriličili bogat kulturno-umetnički program, a predstavljena je i knjiga „Pad noćnog sokola“ čiji je autor pukovnik Slaviša Golubović. Specijalni gost na humanitarnom događaju bio je i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, juče je podržao događaje koji su organizovani povodom Dana oslobođenja Subotice od fašizma. On je podsetio da je u pitanju važan istorijski događaj i dodao da mu je drago što se u Subotici taj datum pamti i obeležava.

Na humanitarnom događaju u Gradskoj biblioteci, u muzičkom delu programa, nastupili su učenici muzičke škole Evelin Lakatoš i Kristina Matković, kao i sekstet Subotičkog simfonijskog orkestra. U književnom delu predstavljena je knjiga o borbi protivvazduhoplovne odbrane SR Jugoslavije tokom agresija NATO-a 1999. godine, čiji je autor pukovnik Slaviša Golubović, a prihod od prodatih knjiga ići će u humanitarne svrhe.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

INFO BLOK 29.09.2022.

INFO BLOK 29.09.2022.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.