Održano 21. Republičko takmičenje specijalnih škola iz oblasti cvećarstva

Republičko takmičenje specijalnih škola za smer cvećar-vrtlar, održano je u Zoološkom vrtu na Paliću. Na ovom 21. po redu takmičenju učestvovali su đaci 7 specijalnih škola iz Srbije, a domaćin takmičenja je OiSŠ ”Žarko Zrenjanin”.
Učesnici sa kojima smo razgovarali kažu da su se vredno pripemali , ali i to da je pored učešća veoma bitno i druženje. Pojedini đaci učestvovali su po prvi put na takmičenju , dok su drugi već osvajali medalje za postignuća iz ove oblasti.
Kako poručuju organizatori, Zoološki vrt nije slučajno izabran za mesto održavanja takmičenja,jer njihovi đaci upravo tu imaju časove praktične nastave. Pored učenika i nastavnici imaju priliku da razmene svoja iskustva i znanja, poručuju iz škole “Žarko Zrenjanin”.
U Srbiji postoji 48 škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju, od toga 22 škole imaju obrazovni profil cvećara, a na takmičenju je učestvovalo 7. Diplome koje se uručuju na ovom takmičenju sa sobom nose određene beneficije za dalje školovanje učesnika, poručila je predsednica Zajednice škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom Republike Srbije, Silvana Plavšić.
Iz Gradskog veća navode da je domaćin takmičenja izabrao odgovarajuće mesto za ovu priliku, kako bi gosti iz drugih delova Srbije videli lepote našeg kraja. Republičko takmičenje idealna je prilika da učenici pored toga što mogu da pokažu svoje znanje i umeće, upoznaju i đake širom Srbije koji dele ista interesovanja, navodi domaćin takmičenja.