среда , 10 августа 2022
Naslovna / Društvo / Održani ,,Berbanski dani“ na Paliću

Održani ,,Berbanski dani“ na Paliću

 

28. po redu ,,Berbanski dani“ održani su u toku vikenda na Paliću. Tradicionalnu manifestaciju posvećenu završetku radova u vinogradima, voćnjacima i proizvodnji vina svečano je otvorio Srđan Samardžič, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradanje. Tokom ceremonije najstarijih vinskih vitezovaArena Zabatkiensis za kraljicu ovogodišnje berbe proglašena je Ramona Grubanov, a za najboljeg pudara proglašen je Laslo Varkulja iz Subotice koji se vinogradarstvom bavi više od tri decenije.

Za kraljicu ovogodišnje berbe proglašena je dvadesetogodišnja Ramona Grubanov iz Subotice koja je tu čast da nosi krunu u narednih godinu dana preuzela od Helene Milanković.

Manifestacija ,,Berbanski dani“ imala je humanitarsni karakter. Članovi Rotari kluba pripremali su i prodavali hranu, a prihod će biti namenjen školi, bolnici i stipendistima.

Prema rečima predsednice Skupštine MZ ,,Palić“ Marte Dobo i zamenika direktora preduzeca ,,Park Palic“ manifestacija ,,Berbanski dani“ je svake godine sve posećenija i dobija veći značaj. Organizatori ističu da se trude da iz godine u godinu da unaprede manifestaciju koja u velikoj meri doprinosi razvoju turizma na Paliću.

Ovogodišnji ,,Berbanski dani“ u najvećoj meri bili su posvećeni najmlađima koji su uživali u bogatom programu, pozorišnoj predstavi, radionicama i izložbama dečijih radova na temu Berbanskih dana i sitnih životinja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Međunarodni dan siromašnih

Narodna kuhinja u Subotici najveća je u Vojvodini sa 1.200 korisnika, najviše staračkih domaćinstava, višečlanih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.