Održani 5. Dani Nikole Tesle

Promocijom fotomonografije „Tesla“ ,u Velikoj većnici Gradske kuće, kao i celodnevnim zabavnim programom na Vodicama, za vikend su obeleženi 5. Dani Nikole Tesle u organizaciji Udruženja Ličana „Lika“.

Na Vodicama se, u subotu okupio veliki broj građana, a organizatori su i ove godine, za sve generacije, upriličili bogat sportski, kulturni i zabavni program. Nadmetanje u ličkim tradicionalnim igrama, bacanje kamena s ramena, skakanje u vreći, te kuvanje vojničkog pasulja obeležili su i ovogodišnju manifestaciju, a kao i svake godine prihiod od prodaje vojničkog paulja biće prosleđen u humanitarne svrhe, konkretno za izgradnju Hrama na Prozivci.

I ove godine svoje izume predstavili su inovatori iz Subotice i okolnih gradova i opština, a dva imenjaka iz Bečeja, Ištvan Girvasi i Ištvan Radek predstavili su svoje inovacije, odnosno mlinove za kućnu upotrebu, kao i opremu za voćarstvo.

U muzičkom delu programa, između ostalih, nastupili su članovi KUD-a „Krajina“ iz Beograda, „Likosi“ iz Novog Sada, kao i grupe „Iskon etno“ i „Zlatovez“ iz Subotice.