Održane konstitutivne sednice Odbora sektora usluga i Odbora sektora industrije u RPK

U prostorijama RPK održane su prve konstitutivne sednice Odbora sektora usluga RPK i Odbora sektora industrije RPK. Na konstitutivnim sednicama odabrani su predsednici i zamenici predsednika Odbora, a razgovaralo se i o rezultatima poslovanja privrede regiona u 2017. godini.

Osnovni ciljevi formiranja odbora jesu da se privrednicima omogući direktno učešće u donošenju zakona vezanih za privredu, kao i da im se omogući da skrenu pažnju na goruće probleme kako bi se radilo na konstantnom poboljšanju privredne klime u regionu, istakao je direktor RPK Slobodan Vojinović. Odbori će omogućiti privrednicima i da odlučuju o organizaciji svih aktivnosti u kojima sami učestvuju.

Iz RPK poručuju da se kroz ovakav način rada direktno ide ka rušenju sive ekonomije, jer PKS zastupa isključivo legalnu privredu, ali takođe napominju da je privreda ta koja treba da se pita. Privrednici imaju pravo da sugerišu i upućuju na probleme i nepravilnosti koje trebaju da se isprave.

Iz RPK navode da su date mogućnosti formiranja sekcija unutar odbora što doprinosi boljem grupisanju privrednika iz istih oblasti, a u okviru sekcija svaki privrednik će imati priliku da izloži svoj problem. Prva konstitutivna sednica Odbora sektora poljoprivrede RPK biće održana sutra, a na sednici će se, između ostalog, doneti odluka o izboru predsednika i njegovog zamenika. Razgovaraće se i o rezultatima poslovanja privrede regiona u prethodnoj godini.