Održane 13. po redu Seoske igre bez granica u Bikovu

Trinaeste po redu Seoske igre bez granica održane su u Bikovu ovog vikenda. U parku kod Osnovne škole „Sveti Sava“ u različitim zanimljivim igrama nadmetalo se 20 ekipa.

Sa ciljem da pokrenu stanovnike Bikova i predstave turistički potencijal sela Udruženje građana “Udruženi pokrećemo selo” i ove godine organizovalo je sportsko nadmetanje u različitim disciplinama. Da su uspeli u toj ideji, videlo se na Seoskim igrama, u kojima je ove godine učestvovalo 120 takmičara, uglavnom iz Subotice i okoline, ali i iz Beograda.

Seoske igre bez granica svečano je otvorio gradonačelnik Stevan Bakić koji je istakao da je ova manifestacija u prethodnom periodu dokazala kako se na kvalitetan i zabavan način može očuvati izvorna tradicija i zdrav seoski život.

Pred takmičarima je bilo deset poligona, nadmetali su se u prenošenju jaja u kašici, hodanju na štulama, presipanju vode zatvorenih očiju, igri lavirint i mnogim drugim. Pored očuvanja tradicije i dobre zabave, cilj manifestacije bio je i prikupljanje sredstava za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka- NURDOR.