Održana “Trka za srećnije detinjstvo”

U Parku “Prozivka” održana je “Trka za srećnije detinjstvo” u organizaciji Crvenog krsta koja je okupila više od 600 dece od predškolskog do sredjoškolskog uzrasta.

“Trka za srećnije detinjstvo” je manifestacija humanitarno- rekreativnog karaktera sa dugom tradicijom u Crvenom krstu Srbije. Nakon pauze od 11 godina ova manifestacija opet se održava i u našem gradu u organizaciji Crvenog krsta Subotica. U trci su učestvovala dece iz PU “Naša radost”, kao i đaci iz 12 osnovnih i 6 srednjih subotičkih škola što čini više od 600 učenisnika koji su promovisali humanost i zdrave stilove života.

Prepoznajući značaj manifestacije podržali su je i lokalna samouprava, Sporstki savez Subotice i Savez za školski sport.

“Trka za srećnije detinjstvo” održana je uz podršku Zavoda za javno zdravlje i Doma zdravlja, kao i mnogobrojnih donatora koji su obezbedili jednu odbojkašku ili košarkašku loptu za sve škole koje su učestvovale, a za tri prvoplasirana dečaka, kao i tri prvoplasirane devojčice iz svake od ukupno 12 trka, medalje.