Održana tribina „Studiram, putujem, upoznajem Evropsku uniju“

U čitaonici Gradske biblioteke održana je tribina pod nazivom „Studiram, putujem, upoznajem Evropsku uniju“. Cilj ove tribine bio je da se građani Subotice informišu o pogodnostima koje EU pruža državama članicama. Takođe, predstavljene su i mogućnosti odlaska na studentske razmene u okviru Erasmus plus programa.

Predstavnici Kancelariuje za evropske integracije Vlade Republike Srbije predstavili su publikaciju „Mitovi o EU“. Cilj publikacije jeste da se šira javnost upozna sa pogodnostima koje nam EU nudi kako prilikom procesa pristupanja, tako i nakon ulaska u EU.

Na današnjoj tribini predstavljen je i Erasmus plus program koji traje od 2014. do 2020. godine i on pruža mogućnost studentima da odlaze na studentske razmene koje traju jedan ili dva semestra. Takođe, postoji mogućnost odlaska na master studije, gde nakon završetka studija, studenti dobijaju strane, višestruke diplome.

Za sve mlade od 17 do 30 godina na raspolaganju je i evropski volonterski servis. U pitanju je program volontiranja od 2 do 12 meseci, gde volonteri dobijaju priliku da volontiraju na programu koji im je tematski blizak.