Održana tribina „Imunitet i uzroci svih bolesti“

Imunolog svetskog renomea, dr Bogdan Vladimirovič Gorodijskij održao je sinoć, u Velikoj većnici tribinu na temu “Imunitet i uzroci svih bolesti”. Dr Vladimirovič Gorodijskij član je ruske i evropske akademije prirodnih nauka, te nosilac najviših ruskih odlikovanja i međunarodnih nagrada u oblasti savremene medicine.
Pad imuniteta za posledicu ima preko 3000 bolesti, reekao je dr Bogdan Vladimirovič Gorodijskij na jučerašnjoj tribini i dodao da su degeneracija i prevremeno starenje, te tihe i spore infekcije medcinski problemi sa kojima se suočava savremeni čovek . Elektromagnetna polja koja nas okružuju, takođe, imaju ozbiljan uticaj na čoveka.
Osim mobilnih telefona i kompjutera, po zdravlje čoveka štetne su i sve stanice mobilne telefonije, radio i televizijske stanice, rečeno je na jučerašnjoj tribini. Udaljenost ovih mesta od stambenih objekata mora biti najmanje 1,5 kilometar upozorio je dr Vladimirovič Gorodijskij i dodao da je u svim zemljama norme propisuju minimalnu udaljenost od 50 metara.
Dr Bogdan Vladimirovič Gorodijskij, koji je u Subotici gostovao na poziv gradonačelnika, podsetio je sve prisutne na značaj unosa dovoljne količine vode, te primene principa pravilne ishrane, kao i na značaj fizičke aktivnosti i važnost očuvanja duhovnog mira.