Održana svečana sednica Skupštine grada

Podizanjem zastave ispred Gradske kuće i svečanom Sednicom Skupštine grada u subotu je obeležen Dan grada. Na svečanoj sednici, između ostalog, dodeljena su priznanja “Pro urbe”, kao i zvanje Počasni građanin.
Na svečanoj sednici Skupštine grada gostima je prikazan film koji govori o tome gde je Subotica danas, 240 godina od dobijanja statusa “slobodnog kraljevskog grada”, odnosno prikazano je u šta se ulagalo u proteklih nekoliko godina, a predstavljeni su i planovi za budućnost.
Zvanje Počasni građanin ove godine posthumno je dodeljeno književniku Danilu Kišu, a plaketu je preuzela direktorka Fondacije koja nosi njegovo ime. Priznanja “Pro urbe” dodeljena su defektologu, Danijeli Andrašić, direktoru Doma za učenike, Robertu Đivanoviću i profesoru mašinstva, Jožefu Njeršu.
Svečanosti povodom obeležavanja Dana grada, između ostalih, prisustvovao je i teolog i poverenik manastira Hilandar, Miloš Stojković, koji je došao kako bi se zahvalio Gradu Subotici na velikoj pomoći prilikom organizacije najvećeg pravoslavnog kampa u Evropi koji je manastir Hilandar organizovao.
U umetničkom delu programa nastupili su primadona Jadranka Jovanović, članovi crkvenog hora “Sveti Roman Melod” i članovi Fondacije “Danilo Kiš”.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime