Održana šesta Međunarodna konferencija na Građevinskom fakultetu

Povodom 44 godine rada na Građevinskom fakultetu održana je 6. Međunarodna konferencija pod nazivom „Savremena dostignuća u građevinarstvu“. Cilj konferencije bio je da se ukaže na orijentaciju glavnih pravaca razvoja nauke i građevinske struke koji bi odgovarali uslovima i potrebama u trenutnoj fazi izgradnje naše zemlje, poručili su sa fakulteta.

Konferenciji su prisustvovali eminentni stručnjaci i predstavnici građevinske branše iz Srbije, ali i gosti iz zemalja bivše Jugoslavije, kao i iz Mađarske i Rumunije. Predstavljeno je oko 75 radova, a preko 30 odsto radova je iz inostranstva.

Da su konferencije poput ove od izuzetnog značaja za unapređenje struke potvrdio je i dekan Građevinskog fakulteta u Podgorici prof. dr Srđa Aleksić, koji je podseti Građevinski fakultet u Subotici i Građevinski fakultet u Podgorici neguju dugogodišnje prijateljstvo i saradnju. Saradnja omogućava razmenu iskustava, te upoznavanje sa naučnim dostignućima kako bi studenti dobili što kvalitetnije obrazovanje i spremili se za tržište građevinarstva.

I ove godine gost na konferenciji bio je dekan Građevinskog fakulteta iz Osijeka prof. dr Damir Varevac koji je poručio da ovakvi skupovi služe da se sublimiraju rezultati dosadašnje saradnje, te naprave planovi za narednu godinu.