Održana sednica ratnih i mirnodopskih vojnih invalida

Najveći problemi ratnih i mirnodopskih vojnih invalida su zdravstveno osiguranje i restriktivni zakoni za dobijanje boračkog dodatka, rečeno je na sednici republičkog Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida.
Subotičko Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida bilo je domaćin susreta povodom 104 godine od osnivanja, koji je okupio članove uduženja iz svih delova naše zemlje. Glavne teme sastanka odnosile su se na unapređenje položaja vojnih invalida, poboljšanje uslova za dobijanje boračkog dodatka i promena uslova kada je reč o zdravstvenom osiguranju članova porodice nosioca boračke legitimacije.
Subotički ratni vojni i mirnodopski vojni invalidi relativno su zadovoljni novim zakonom kojim se uređuje materijalna podrška. Po rečima predsednika GO Dragoslava Dašića, vidi se poboljšanje, penzija stiže na vreme, ali i dalje ima prostora za dopune.
Po rečima Vuka Stanića, postoji i inicijativa ka Ministarstvu zdravlja da nosioci boračke legitimacije, kako ratni invalidi, tako i borci, steknu automatsko pravo na zdravstveno osiguranje za sve članove svoje porodice.
Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Srbije broji 8.324 člana, podsetio je Stanić i poručio da se borba za njihova prava nastavlja.