Održana sednica Parlamenta privrednika

U prostorijama Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga, održana je šesta po redu sednica Parlamenta privrednika. Na sednici je predstavljen izveštaj o radu RPK za prethodnu godinu kao i privredna kretanja na teritoriji Severnobačkog okruga.
Problem za privredu ovog regiona jeste odlazak značajnog broja radne snage u druge zemlje, poručio je predsednik Parlamenta privrednika Mitar Nikolić. On je istakao da su rezultati ostvareni u toku protekle godine značajni uproks tome što je veliki broj radnika napustio zemlju.
Državni sekretar u Ministarstvu privrede, Branimir Stojanović poručio je da je cilj Ministarstva da se u saradnji sa privrednicima iz svih regiona stvori bolji ambijent za privredu i ostvare bolji rezultati. On napominje da su na osnovu sugestija iz protekle godine izvršene određene izmene programa. Od posebnog značaja za region jeste i ostvaren veliki broj inostranih investicija kao i program uvođenja malih i srednjih domaćih preduzeća u lance dobavljača velikih kompanija kako domaćih tako i stranih.
Svake godine predstavnici Fonda za razvoj Srbije obilaze Regionalne privredne komore, gde govore o programu za tekuću godinu. Iz Fonda pozivaju privrednike ovog regiona da u većoj meri koriste sredstva koja nude. Ovom prilikom istaknute su dve kreditne linije.
Predstavnici resornog ministarstva istakli su da je cilj njihovog prisustva na ovoj i sličnim sednicama da se u direktnom razgovoru sa privrednicima upoznaju sa problemima ovog regiona.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime