Održana regionalna Pažljivkova smotra

Druga po redu regionalna Pažljivkova smotra održana je danas u prostorijama Dečijeg pozorišta gde su deca u 3 kategorije odmerila snage u poznavanju pravila u saobraćaju, a najbolji će učestvovati na republičkoj smotri u junu u Kragujevcu.

Najmlađi učesnici Pažljivkove regionalne smotre bila su deca predškolskog uzrasta, koji su pokazali zavidan nivo poznavanja pravila ponašanja u saobraćaju. Ova deca su već pobedila u prethodna dva kruga takmičenja, a danas su potvrdili svoje znanje.

Regionalna Pažljivkova smotra okupila je decu predškolskog uzrasta i učenike 1. i 2. razreda osnovne škole koji su se takmičili u svojim uzrasnim kategorijama. Takmičila su se deca iz Subotice, Bečeja, Ade, Kanjiže i Čoke. Cilj ovog projekta je da najmlađi nauče kako treba bezbedno da se ponašaju u saobraćaju, a po rečima organizatora iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, prethodna dva kruga takmičenja su pokazala i gde deca najviše greše, pa je u ovom krugu takmičenja naglasak stavljen upravo na te oblasti kako bi mališani na pravilan način učestvovali u saobraćaju.

Naredni krug takmičenja je republička Pažljivkova smotra koja će okupiti decu iz 12 lokalnih samouprava u Kragujevcu sredinom juna ove godine.