Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u mesnoj zajednici “Željezničko naselje”

U prostorijama mesne zajednice “Željezničko naselje” u toku prepodneva održana je redovna kalendarska akcija dobrovoljnog davanja krvi. Više desetina meštana ovog dela grada dali su tečnost koja život znači i time doprineli nesmetanom funkcionisanju zdravtsvenog sistema u gradu.

Zoltan Đolai je meštanin MZ “Željezničko naselje”, a danas se po drugi put odazvao na akciju dobrovoljnog davanja krvi. Zoltan ima 38 godina i planira da krv redovno daje jer na taj način može pomoći nekome.

Redovnih kalendarskih akcija davanja krvi koje organizuje Crveni krst Subotica u saradnji sa Službom za transfuziologiju Opšte bolnice tokom godine ima između 45 i 48. Ove akcije se sprovode u skladu sa protivepidemijskim merama, a tokom godine ova akcija bude organizovana u svim gradskim i prigradskim mesnim zajednicama.

Situacija sa kovidom je uticala da se smanji broj dobrovoljnih davalaca krvi zbog zaražavanja i perioda oporavka, te iz Crvenog krsta apeluju da se što više mladih ljudi odaziva na akcije jer su oni najzdraviji deo populacije.