недеља , 2 октобра 2022
Naslovna / Društvo / Održana radionica u Goranskom rasadniku

Održana radionica u Goranskom rasadniku

U okviru projekta “Zaštita, očuvanje, višenamensko korišćenje i podizanje svesti i znanja o vrednostima šuma kod mladih” u Goranskom rasadniku održana je jednodnevna radionica sa ciljem da se učenici osnovnih škola upoznaju sa značajem šuma i pošumljavanjem. Radionice realizuje Pokret gorana Srbije sa saradnicima.

Projekat obuhvata Program edukacije za najmlađe pripadnike Pokreta gorana, u okviru kog se i realizuju ove radionice namenjene za učenike VI razreda osnovnih škola. Goranski rasadnik bio je domaćin i jedan od realizatora radionice, za učenike osnovnih škola iz Subotice i Novog Kneževca. Đaci su kako kažu veoma zadovoljni i sretni što imaju priliku da i na ovako zanimljiv način mogu da uče o značaju i očuvanju naše okoline.

Ova radionica se u rasadniku Pokreta gorana Subotice realizuje već duži niz godina. Iz Pokreta gorana Subotice kažu da je veoma važno da se deca upoznaju sa značajem očuvanja i održavanja životne sredine, te da je to moguće upravo i putem ovakvih edukativnih akcija. Deca su u rasadniku između ostalog imala priliku da se upoznaju i sa pojedinim vrstama drveća.

Ovo je samo jedna od mnogih edukativnih aktivnosti, podsećaju iz Pokreta gorana Srbije, koje se održavaju sa ciljem da se od najranijeg uzrasta deca upoznaju sa zaštitom i očuvanjem životne sredine. Radionica se sastoji iz nekoliko delova.

Radionica je realizovana uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i Uprave za šume i Pokreta gorana Subotice.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

INFO BLOK 29.09.2022.

INFO BLOK 29.09.2022.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.