Održana radionica o proizvodnji struje iz obnovljivih izvora

Radionica na temu proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije za sopstvene potrebe u privredi, održana je danas u prostorijama Regionalne privredne komore Subotice. Radionica je izazvala veliko interesovanje subotičkih privrednika, nakon Subotice, biće održana u još šest regionalnih privrednih komora u Srbiji.

Polaznicima su, između ostalog, na radionici predstavljeni pravni okviri za kupce/proizvođače u Srbiji, ekonomsko-finansijske analize izgradnje solarne elektrane i mogućnosti za finansirane takvih projekta. Takođe, imali su priliku i da se upoznaju sa primerom iz prakse i iskustvima u realizaciji jednog takvog projekta.

Tema proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora za sopstvene potrebe značajna je za čitavo društvo jer doprinosi smanjenju potrebe za uvozom električne energije i racionalizaciju troškova, kaže Slobodan Ružić, predavač radionice. Kako kaže, lica koja žele da se upuste u takav projekat nailaze na određene prepreke, prvensvteno u pravnom i regulatornom delu.

Ovo je prva od ukupno šest radionica koje će nakon Subotice biti održane po regionalnim privrednim komorama u Srbiji.

1 komentar

 1. Postovana gospodo, dobar dan.
  Pisem vam iz Marbelle, Spanija u kojoj zivim vise od 25 godina.
  Ja sam Slavko Radosavljevic profesor i dr ENERGETSKE ELEkTRONIKE. Istrazivackim radom se bavim vise od 50 godina. U navedenoj oblasti imam
  znacajan broj tehnickih ostvarenja.
  U ponudi projekata za realizaciju. izdvajam tri programa sa brojnim projektima koji su , bez preterivanje, veoma aktuelni a posebno za sadasnju situaciju u svetu. Znacajno bi uticali na razvoj nase Srbije i mnogh drugih drzava u svetu.
  PROGRAMI ZA REALIZACIJU SU:
  1.- SUPER BRZI PUNJACI I PRAZNJACI BATERIJA. PUNJENJE BATERIJA I DO 5 MINTA BEZ DESTRUKCIJE BATERIJE

  2.- EKOLOSKI ELEKTRO AGREGATI ZA PROIZVODNJU TROFAZNE STRUJE sa upotrebom magnetnih motora sastavljenih od neodim magneta za pokretane AC generatora sa rotorm sa neodim magnetima.
  Svaki pojedinac u svojoj kuci ili firmi moze da ima sopstvenu elektricnu energiju.
  Takodje, sa oakvim elektro agregatima mogucst je pokretanje vozila, plovila i letelca.

  3.- MAGNETNI GREJACI – aparati namenjeni za kuvanje, przenje, pecenje, grejanje ( radiatori), kupanje (bojleri) i dr.

  AUTOR projekata,
  Prof. Dr Slavko Radosavljevic, dipl. Ing.
  +34622797955 iskljucivo Whatsapp ili Telegram

Komentari su zatvoreni