Održana radionica „Arheologija na dlanu“

U okviru programa međunarodne manifestacije „Dani evropske baštine“, u Gimnaziji „Svetozar Marković“ održana je radionica na kojoj je predstavljena arheološka društvena igra „Arheologija na dlanu“, koju su zajednički organizovali Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica i Klub studenata arheologije Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Radionicu su vodile saradnice Međuopštinskog zavoda, Ana Gavrilović, diplomirani arheolog i autorka igre, i Duška Radosavljević, studentkinja arheologije. Radionica je kreirana sa idejom da se deca, ali i odrasli, upoznaju sa najvažnijim lokalitetima iz prošlosti na teritoriji naše zemlje, što obuhvata značajna nalazišta od paleolita do srednjeg veka. U okviru igre pokriveno je 18 arheološki istraženih nalazišta, sa 40 pitanja koja su prilagođena deci i odraslima.
Međunarodna manifestacija „Dani evropske baštine“ ove godine slavi nasleđe i obrazovanje kroz ulogu obrazovanja u nasleđu i nasleđa u obrazovanju. Programom su obuhvaćeni različiti aspekti materijalnog i nematerijalnog nasleđa, posvećeni specifičnom odnosu nasleđa i obrazovanja, a koji nam omogućavaju da produbimo veze sa znanjem, tradicijom i veštinama koje su definisale naše okruženje.
Program, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, traje od 16. septembra do 17. oktobra, a pripremljeni su brojni sadržaji u više gradova Srbije, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime