Održana promocija knjige “Venedi II- Zov zveri” Novice Grgurevića

U novoj čitaonici Gradske biblioteke sinoć je održana promocija knjige “Venedi II- Zov zveri” Novice Grgurevića. Knjiga je drugi deo serijala “Venedi” mladog pisca iz Inđije. Moderator književne večeri bila je Maša Mladenović, viši bibliotekar.

Posle knjige “Venedi- Zla kob”, mladi pisac Novica Grgurević, pravnik po struci, objavio je pre mesec dana i nastavak “Venedi II- Zov zveri”. U oba romana koja pripadaju žanru epske fantastike, prepliću se slovenska mitologija, fantastika i magija.

Kako i sam autor, po sopstvenom priznanju, najviše čita upravo ovaj žanr, što ga je i podstaklo da se oproba u ulozi pisca, znao šta su najveći izazovi. Knjige tog žanra po pravilu su obimne, imaju mnogo likova, zapleta i delova. Sve te izazove, Novica je, kako kaže, rado prihvatio i savladao te posle pozitivne kritike koju je dobio od čitalaca, najavljuje i nastavak serijala.

Promocija je izazvala veliko interesovanje ljubitelja ovog žanra, te je nova čitaonica Gradske biblioteke bila ispunjena do poslednjeg mesta. Pored autora, o romanu je govorila i Maša Mladenović, viši bibliotekar.