Održana panel diskusija „Manifestacioni turizam i audio-vizuelna industrija u Vojvodini“

U organizaciji Sekcije za kreativnu industriju Privredne komore Vojvodine, juče je u Eko centru na Paliću, u okviru programa Festivala evropskog filma “Palić” održana panel diskusija „Manifestacioni turizam i audio-vizuelna industrija u Vojvodini“.

Tema diskusije bila je kako privreda, audio-vizuelna industrija i kulturne manifestacije mogu zajedno da rade na unapređenju turističkih destinacija, a po rečima pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Nenada Ivaniševića u kreiranju i pozicioniranju turističkih destinacija u našoj pokrajini jako je važna međusektorska saradnja kao i spajanje kulture, privrede i turizma.

Festival evrospkog filma Palić generiše značajnu posetu, te je u tom smislu njegova uloga više turistička nego kulturna. Festival radi na vidljivosti ove lokacije, na promociji njenih turističkih vrednosti, a sve to ima svoju refleksiju u privredi, istakao je programski direktor Festivala, Miroslav Mogorović.

Na panelu su govorili Miroslav Mogorović filmski producent i programski direktor Festivala evrospkog filma Palić, Ilija Tatić direktor Otvorenog univerziteta i izvršni producent Festivala i Saša Milivojević, izvršni direktor Šekspir festivala.