Održana komemoracija Milenku Popadiću

U Velikoj većnici Gradske kuće održana je komemoracija doajenu subotičkog novinarstva i piscu Milenku Popadiću, koji je preminuo juče u 76.godini života posle kraće bolesti. Od njega su se na komemoraciji oprostili brojni prijatelji, kolege i saradnici, članovi porodice i poštovaoci njegovog rada.
Milenko Popadić ostaće upamćen po impresivnoj novinarskoj karijeri koju je žapočeo 1969.godine u Politici Ekspres, odakle je otišao u penziju. Bio je dopisnik mnogobrojnih listova, kao što su “Blic”, “Alo”, Subotičke novine i Magazin “Dani”. Njegova karijera i stvaralaštvo ostavili su dubok trag u novinarskom radu, a 1973. godine Milenko Popadić svoj rad nastavlja iz Subotice.
Poslednje godine života Milenko Popadić posvetio je i pisanju romana i pripovedaka. Autor je dela “Jusufov krst”, “Oni dolaze”, “Izdaje nije bilo”, “Vučica iz Šnjegotine” i “Crne vode”. Po rečima kolega i prijatelja, prelazak iz novinarskog stvaralaštva ka književnom, nije lak, ali je Milenko Popadić i u tome uspeo.
Milenko Popadić biće sahranjen sutra u rodnom mestu, u Potočanima kod Prnjavora u Bosni i Hercegovini. Na komemoraciji su se osim prijatelja i kolega, prisutnima obratili i članovi porodice.