Održana je završna svečanost Veslačkog kluba „Palić“

Po staroj, dobro uhodanoj, tradiciji Veslački klub „Palić“, kao ovogodišnji pobednik međunarodnog „Dunavskog kupa“, organizovao je prigodnu svečanost, na kojoj su sumirani postignuti rezultati u godini koja je na izmaku, a proglašeni su i najbolji članovi ovog uzornog subotičkog sportskog kolektiva.

Od mlađih takmičara Veslačkog kluba „Palić“, u 2019. godini, posebno se istakla juniorka Nikolina Đorđević, koja se na Balkanijadi u Beogradu, u paru sa Anđom Simić iz zemunskog „Galeba“, okitila bronzanom medaljom u dubl-skulu, dok je najvredniji na treninzima bio Balint Fileki.

Pored Nikoline Đorđević, od veslača „Palića“ veoma zapažene rezultate ostvario je i senior Martin Mačković, koji je prvi subotički sportista, koji je, i zvanično, „overio vizu“ za odlazak na Olimpijske igre u Tokio 2020. godine. U međuvremenu, Martin Mačković prešao je u beogradski „Partizan“, gde će nastaviti svoju karijeru, a u godini, koja je prethodila stogodišnjici postojanja Veslačkog kluba „Palić, istaknutu ulogu imao je i veteran Marko Milodanović, koji je osvojio sa četiri zlatna odličja na Svetskom prvenstvu za veterane u Mađarskoj.