Održana humanitarna akcija ,,Pokloni dami srce i cvetić, pomozi lečenje Ive Zvekić“

 

Udruženje građana ,,Roditelji Subotice“ organizovalo je humanitarnu akciju: ,,Pokloni dami srce i cvetić, pomozi lečenje Ive Zvekić“. Cilj akcije je prikupljanje novčanih sredstava za lečenje sedmogodišnje devojčice obolele od leukemije koja čeka transplataciju koštane srži.

Naša sugrađanka Ruža Ademi kupila je ruže i time pomogla u prikupljanju novčanih sredstava koja su potrebna za lečenje Ive Zvekić. Prema njenim rečima humanitarna akcija je veoma značajna i lepa.

Prema rečima Nataše Kustudić Nikoletić, organizatorke humanitarne akcije, u pripremi poklona su učestvovali kreativni dobrovoljci deca, roditelji i korisnici Gerontološkog centra koji su napravili poklone odnosno ukrase od testa. Volonteri kancelarije za mlade učestvuju u humanitarnoj akciji kao izlagači cveća.

 

Udruženje građana ,,Roditelji Subotice“ osnovano je u decembru prošle godine, a glavni zadaci udruženja su pružanje podrške i pomoći, organizacija humanitarnih akcija i uspostavljanje adekvatne veze između roditelja i vaspitno-obrazovnih ustanova. Akcija ,,Pokloni dami srce i cvetić, pomozi lečenje Ive Zvekić“ je organizovana na pet lokacija: na trgu u centru grada, na Prozivci kod bazena, na Radijalcu kod Trgoprometa, na Teslinom naselju kod pijace i na Paliću, a osmog marta biće sprovedena u intervalu od 10-18časova.