Održana ,,Humana subota“ akcija dobrovoljnog davanja krvi

 

Crveni krst Subotice i služba za transfuziju Opšte bolnice u Subotici organizovala je za vikend ,,Humanu subotu“ tradicionalnu akciju davanja krvi na Velikoj terasi na Paliću.

Cilj akcije dobrovoljnog davalaštva krvi je bio da se pokaže humanost, a prikupljeno je 28.050 ml krvi. Prema podacima službe za transfuziju krvi, bolnica raspolaže sa dovoljno rezervi krvnih jedinica tj. ni jedna krvna grupa nije deficitarna.

Naš sugrađanin, Adam Radetić, ima dvadeset i sedam godina, a krv je dobrovoljno dao trinaesti put jer kako kaže voli da pomaže i učestvuje u akcijama humanog karaktera.

Prema rečima sekretara Gradske organizacije Crveni krst, dr Siniše Trajkovića, ,,Humana subota“ je jedana od dve akcije koja se prema kalendaru službe za transfuziju krvi sprovodi u toku godine, a druga je ,,Humani Božić“. Akciji se odazvalo sedamdeset sedam najhumanijih građana od kojih je pedeset i petoro dalo krv.

,,Humana subota“ je akcija dobrovoljnog davanja krvi koja se tradicionalno sprovodi u nedelji kada se obeležava Svetski dan dovrovoljnih davalaca krvi 14 jun.

Prethodni članak
Sledeći članak