Održana akcija preventivnih pregleda

U organizaciji Ministarstva zdravlja, u nedelju je u Opštoj bolnici i u Domu zdravlja održana još jedna akcija besplatnih preventivnih pregleda. Prvi put, akcija je bila namenjena i deci školskog i predškolskog uzrasta.

Na nekoliko lokacija u periodu od 8 do 17 časova građani su imali priliku da bez zdravstvene knjižice, zakazivanja i uputa provere svoje zdravstveno stanje. Među građanima koji su došli kako bi u jednom danu obavili nekoliko preventivnih pregleda je i naša sugrađanka Melanija Čamprag.

U ambulantiu Doma zdravlja u Harambašićevoj ulici i na internističkom delu Poliklinike Opšte bolnice, građani su imali mogućnost da provere krvnu sliku i izmere krvni pritisak, provere hormone štitaste žlezde, obave pulmološki pregled i urade tumor markere prostate.

U okviru serije besplatnih preventivnih akcija, ovog vikenda prvi put organizovani su i pregledi za decu-fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta.

Svi pacijenti kod kojih su uočene nepravilnosti prilikom pregleda biće upućeni na dodatnu dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.