Održana akcija „Pokloni život“, krv doniralo 19 sugrađana

U prostorijama gradske organizacije Crvenog krsta, u subotu je održana velika akcija dobrovoljnog davanja krvi “Pokloni život”. Dragocenu tečnost tom prilikom doniralo je 19 sugrađana.

Brojni Subotičani odazvali su se pozivu da doniraju tečnost koja život znači. Među sugrađanima koji su se odlučili na ovaj humani čin su i Davor Repaši, Slađana Živadinović i Marija Tocić, koji kažu da je procedura krajnje bezbolna i ističu da su se akciji priključili pre svega kako bi pomogli drugima.

Ovo je treća akcija, a nastala je tokom pandemije, kao odgovor na povećane potrebe za zalihama krvi, kaže Nevena Lukić, stručni saradnik Crvenog krsta Subotice. Zainteresovani sugrađani imali su priliku i da se upišu u Registar davalaca matičnih ćelija hematopoeze.

Akcija je realizovana u saradnji sa Službom za transfuziologiju krvi Opšte bolnice Subotica, a uz podršku Zavoda za javno zdravlje i Doma zdravlja. Zahvaljujući donaciji Udruženja pčelara “Pčela”, svim dobrovoljnim davaocima krvi poslužen je medeni doručak.