Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u MZ „Željezničko naselje“

U MZ “Željezničko naselje” održana je akcija dobrovoljnog davalaštva krvi koju su podržali i predstavnici lokalne samouprave uz poziv poslodavcima da puštaju zaposlene da se za vreme radnog vremena odazivaju ovim akcijama kako bi zalihe krvi uvek bile na zadovoljavajućem nivou.

Lokalna samouprava je u budžetu za ovu godinu opredelila 1,7 miliona dinara za Crveni krst Subotica za organizaciju akcija dobrovoljnog davalaštva krvi čime je u velikoj meri olakšan rad u sprovođenju ovih akcija, podsetio je član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović. On je pozvao Subotičane da se odazivaju na akcije dobrovoljnog davalaštva krvi i podsetio da se u vreme pandemije ove akcije ne tretiraju kao javna okupljanja.

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u MZ “Željezničko naselje” jedna je od redovnih akcija koje se organizuju po kalendaru i planu Službe za transfuziju krvi Opšte bolnice u Subotici, a gradska organizacija Crvenog krsta pruža podršku u organizaciji i spovođenju ovih akcija na teritoriji grada.

Iz lokalne samouprave i Crvenog krsta Subotica pozivaju sve punoletne sugrađane da redovno daju krv kako bi zalihe ove dragocene tečnosti uvek bile na zadovoljavajućem nivou, što je posebno važno u vreme pandemije kada se smanjen broj onih koji krv mogu da doniraju.