Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi „Pokloni život”

U biznis centru „Galerija” u subotu je održana akcija dobrovoljnog davanja krvi „Pokloni život” u organizaciji Crvenog krsta i Odeljenja za transfuziologiju Opšte bolnice. Akciji se odazvalo 57 građana, od kojih je 44 doniralo ovu dragocenu tečnost.

Među dobrovoljnim davaocima krvi bio je i Andrej Kovačić, student Visoke tehničke škole strukovnih studija. Andrej kaže da je oduvek želeo da pomaže onima kojima je pomoć potrebna, te da je dobrovoljno davalaštvo samo jedan od vidova pomoći.

Zahvaljujući redovnim akcijama i velikom broju humanih građana, rezerve krvi Opšte bolnice su stabilne uprkos epidemiološkoj situaciji. Redovnoj martovskoj akciji „Pokloni život” odazvalo se 57 građana, od kojih je posle pregleda lekara 44 dalo krv. Među davaocima bilo je 15 žena i 3 onih koji su se prvi put upisali kao dobrovoljni davaoci.

Svi koji nisu stigli da se priključe akciji, a žele da doniraju krv to mogu učiniti svakog radnog dana od 7 do 10 časova u Službi za transfuziologiju Opšte bolnice. Dobrovoljni davaoci mogu biti sve zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti, koje imaju više od 50 kg.

Naredna velika akcija dobrovoljnog davalaštva krvi biće “Humana subota”, koja će biti organizovana 25. juna po tradiciji, na Velikoj terasi, na Paliću.