Održana 28. Sednica Skupštine grada

Na 28. Sednici Skupštine grada većinom glasova odbornici su prihvatili Izveštaj o ostvarenju budžeta grada za prvih 9 meseci ove godine koje iznosi 69,9%.

Zamenik gradonačelnika Imre Kern ističe da je budžet za period od 1. januara do 30. septembra ove godine ostvaren na zavidnom nivou. On kaže da je naročito zadovoljan prilivima od poreza na zarade i na imovinu koji se uplaćuju na nivou od 72, odnosno 73% što je gotovo identično sa ¾ budžeta koje čini vremenski period iza nas dok u ostalim kategorijama ima raznih oscilacija. Kern ističe da se najveći iznos uplata očekuje upravo u poslednjem kvartalu i očekuje da će ostvarenje budžeta za ovu godinu biti blizu 100%.

Ostvarenjem budžeta od 69,9% zadovoljan je i predsednik Odborničke grupe “Aleksandar Vučić- Za našu decu”, Veljko Vojnić koji takođe ističe da se najveći transferi novca očekuju u poslednjem kvartalu.

Iz redova opozicije moglo se čuti da se prihodi na imovinu i dohodak dobro ostvaruju, ali da su prihodi od dobiti preduzeća koja bi trebalo da se uplaćuje u budžet grada mnogo niži u odnosu na prethodni period.

Na 28. zasedanju Skupštine grada doneta je odluka i o prestanku mandata u Skupštini grada odbornika Tomislava Žigmanova koji je podneo pismenu ostavku na mesto odbornika u lokalnom parlamentu.