среда , 10 августа 2022
Naslovna / Društvo / Održana 20.sednica Skupštine grada

Održana 20.sednica Skupštine grada

Odbornici u lokalnom parlamentu su na današnjoj dvadesetoj sednici Skupštine grada jednoglasno usvojili Godišnji izveštaj o radu Službe za budžetsku inspekciju za prošlu godinu.

Uprkos tome što je Godišnji izveštaj budžetske inspekcije za prošlu godinu jednoglasno usvojen, ova tačka izazvala je najviše polemike među odbornicima. Naime, predstavnici opozicije iz redova Pokreta građanske Subotice smatraju da građani moraju biti upoznati sa trošenjem budžetskog novca i sa kršenjem desetak uredbi i nekoliko zakona od strane rukovodilaca u Ženskom fudbalskom klubu “Spartak”, te u Narodnom i Dečijem pozorištu.

Predstavnici vlasti smatraju da je Izveštaj dobar i poručuju da se na uočene nepravilnosti reagovalo. Predsednik Odborničke grupe “Aleksandar Vučić – za našu decu”, Veljko Vojnić ističe da iako je bilo uočenih nepravilnosti u radu Narodnog i Dečijeg pozorišta, u ovim ustanovama nije oštećen budžet. Kada je u pitanju ŽFK “Spartak” inspekcijski postupak je prekinut zbog nepotpune knjigovodstvene dokumentacije bez koje nije moguć uspešan završetak kontrole, kako se navodi u Izveštaju budžetkse inspekcije.

Odbornici su odlučivali danas o još 24. tačke dnevnog reda. Pokrenut je proces izrade Plana razvoja Grada za period od 2023-2032. godine, zatim je donet Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada za ovu godinu. Usvojeni su i izveštaji o radu fondova i fondacija, a doneti su i ovogodišnji finasijski programi fondova i fondacija čiji je Grad osnivač.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Kompanija „Flender“ donirala opremu Tehničkoj školi „Ivan Sarić“

Tehnička škola “Ivan Sarić” dobila je novu opremu u vrednosti od 742.094 dinara, za obrazovne …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.