Održana 16. Noć muzeja na preko 30 lokacija u gradu

U subotu je održana 16. Noć muzeja, a građani su imali priliku da uživaju u brojnim kulturnim sadržajima na preko 30 lokacija u gradu i na Paliću.
Oko 5000 Subotičana posetilo je Gradski muzej tokom Noći muzeja. Građani su, u ovoj ustanovi kulture, bili u prilici da pogledaju brojne izložbe, uživaju u koncertu Subotičkog duvačkog orkestra, a upriličene su i radionice za najmlađe.
U Noći muzeja otvorena je i izložba dečijih radova pod nazivom “Kako je linija progovorila”. Izložba je nastala u okviru projekta “Secesija i linija” koji su zajednički realizovali PU “Naša radost” i Gradski muzej, a u stvaranju izložbe učestvovalo je oko 600 mališana.
Svoja vrata za posetioce tokom Noći muzeja otvorila je i nedavno obnovljena Subotička sinagoga. Preko 5000 ljudi obišlo je sinagogu u subotu, a svi oni koji još uvek nisu zavirili u unutrašnjost ovog secesijskog bisera mogu to da urade u narednom periodu.
Pažnju naših sugrađana u Noći muzeja privukle su i makete železnice, koje su bile izložene u zgradi Nove opštine. Izlagači su predstavili makete nemačke, švajcarske i austrijske železnice.
U Savremnoj galeriji, između ostalog, organizovano je stručno vođenje kroz izložbu “Izmeštanje” umetnice Eme Pešti.