Održana 15. sednica Skupštine grada

Na 15. sednici Skupštine grada, posle burne rasprave, odbornici su za direktora ustanove kulture ART bioskop „Aleksandar Lifka“ imenovali dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Gordanu Guberinić. Na današnjoj sednici usvojen je i Regionalni plan upravljanja otpadom za Grad Suboticu, kao i opštine Bačka Topola, Mali Iđoš, Senta, Čoka, Kanjiža i Novi Kneževac.

Odbornici Skupštine grada imenovali su dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora ART bioskopa „Aleksandar Lifka“ Gordanu Guberinić za direktora ove ustanove. Predstavnici lokalne samouprave navode da je u pitanju kandidatkinja koja je kroz v.d. status pokazala da je sposobna da bude na čelu ove ustanove. Sa druge strane zamerke opozicije odnosile su se na to da kandidatkinja nema adekvatno obrazovanje iz oblasti kulture, kao i na to da jedino radno iskustvo koje ima u oblasti kulture je ono koje je stekla kroz v.d. status.

Na 15. redovnom zasedanju Skupštine grada rasprava se povela i oko Regionalnog plana upravljanja otpadom. Deo opozicije izneo je primedbe na to što projekat kasni, a iz Pokreta građanske Subotice tvrde da ostaje nejasno kolika će biti cena odnošenja smeća. Sa druge strane iz vladajuće većine odgovaraju da lokalna samouprava ne može da odlučuje kada je u pitanju Regionalna deponija, jer se radi o projekatu koji finansira EU, i podsećaju da priča oko izgradnje traje već šest godina. Kada je u pitanju cena odnošenja smeća iz SVM-a napominju da u skupštinskom materijalu jasno piše da će cena ostati nepromenjena, te da su zamerke dela opozicije netačne.

Na današnjoj sednici Skupštine grada odbornici su, između ostalog, usvojili Plan detaljne regulacije za drugu deonicu kanala „Orom-Čik-Krivaja“, podsistema za navodnjavanje „Tisa-Palić“ na teritoriji Grada, a imenovani su i članovi Saveta Međunarodnog filmskog festivala.