Održana 15. sednica Skupštine grada

Budžet grada za prvih 9 meseci ove godine ostvaren je gotovo 74 odsto od planiranog godišnjeg obima, što je za 14 % više izvršenje budžeta u odnosu na isti period prethodne godine. Odbornici su na današnjem zasedanju Skppštine grada usvojili zaključak o ostvarenju budžeta za prvih 9 meseci, osim ove raspravljali su o još 33 tačke dnevnog reda.

Odbornici u lokalnom parlamentu su na današnjoj 15. sednici Skupštine grada sa 54 glasa za i 2 protiv izglasali donošenje Zaključka o prihvatanju Izveštaja o ostvarenju budžeta grada za period od januara do kraja septembra ove godine. Kako je istakao gradonačelnik Stevan Bakić, budžet je za navedeni period realizovan 74 odsto od planiranog godišnjeg obima. Ovaj broj je za 13,93% veći u odnosu na isti period prethodne godine. Gradonačelnik je istakao da je ovakvo ostvarenje budžeta rezultat, pre svega odgovornog i i realnog planiranja, kao i paketa mera pomoći privrednicima koje je donela Vlada Republike Srbije kojima je stabilizovana privredna aktivnost.

Predsednik odborničke grupe “Saveza vojvođanskih Mađara”, Janoš Nagel pohvalio je ostvarenje budžeta i istakao da su predstavnici njegove poslaničke grupe podržali odluku o ostvarenju budžeta jer su rezultati impozantni, navodi Nagel.

Među predstavnicima opozicije iz redova “Pokreta građanske Subotice” bilo je onih koji su glasali protiv zaključka o ostvarennju budžeta, dok je jedan deo ove odborničke grupe glasao za. Među onima koji su glasali protiv je dr Jelica Santrač koja poručuje da građani nisu zadovoljni onim što je učinjeno do sada, dok predsednik ove odborničke grupe Miroslav Milojević smatra da je ostvarenje budžeta za prvih 9 meseci odlično, ali ističe da je to tako jer je budžet planiran restriktivno.

Kada su u pitanju ostale tačke dnevnog reda, doneta je odluka o pokretanju postupka izmene dela Plana generalne regulacije za zone Željezničko naselje, Makova sedmica i Mali Radanovac zbog izgradnje železničke pruge.Izmenjena je Odluka o stipendiranju studenata, kao i statuti javnih i javno-komunalnih preduzeća zbog uvođenja bunjevačkog jezika u službenu upotrebu, a izmenjena je i Odluka o opštinskim putevima, ulicama i nekategorisanim putevima kojom su upravljaču lokalnih puteva proširene nadležnosti koje će mu omogućiti da obavljanje investitorske funkcije.