Održana 14. Noć muzeja

Pod sloganom „Velike i male revolucije“, u subotu je, na trideset lokacija u gradu, obeležena 14. Noć muzeja. Najviše Subotičana i ove godine odlučilo se da poseti Gradski muzej, ali veliki broj građana iskoristilo je i jedinstvenu priliku da obiće radove na Narodnom pozorištu, koje je u noći muzeja bilo otvoreno za posetioce.

U Gradskom muzeju, ove godine, bilo je prikazano sedam izložbi, što je rekordan broj. Najveću pažnju, svakako je privukla postavka prirodnjačkog odeljenja, koja je po prvi put prikazana u celosti.

U Savremenoj galeriji posetioci su bili u prilici da vide izložbu „55 radova“, koja označava 55 godina postojanja ove ustanove kulture. Za Noć muzeja otvorena je i izložba „ Ono mesto“ vajarke i multimedijalne umetnice Maje Rakočević Cvijanović, za sve one koji nisu bili u prilici da pogledaju izložbu moći će to da urade u narednih mesec dana.

Kolektivnom izložbom pod nazivom „Lične revolucije“, Noć muzeja obeležena je i u Fondaciji „Danilo Kiš“. Na ovoj izložbi, svoje radove, izložilo je 11 mladih umetnika iz Subotice.