Održan Zavičajni festival za decu

Zavičajni festival za decu, u organizaciji Zavičajne zajednice „Republika Srpska” okupio je u petak u Velikoj većnici Gradske kuće mališane iz Subotice, sa Kosova i iz Crne Gore.

U okviru manifestacije, ekipe dece iz našeg grada, Gnjilana i sa Žabljaka nadmetale su se u Kvizu iz poznavanja istorije srpskog naroda. Pored kviza i prigodnog muzičkog programa, na svečanosti u Gradskoj kući nagrađeni su i najbolji učesnici na literarnom i likovnom konkursu čija je tema glasila „Moj zavičaj”. Organizator festivala, koji je prvi put održan pre tri godine, je Zavičajna zajednica Republika Srpska.

Festivalu je prisustvovao gradonačelnik Stevan Bakić, koji je pohvalio rad Udruženja Zavičajna zajednica Republika Srpska kao jedno od najzačajnijih, koje brojnim aktivnostima neguje i čuva tradiciju, običaje i kulturu svog zavičaja, ali podjednako učestvuje i u razvoju našeg grada u svim društvenim oblastima.

Priređen je i prigodan muzički program, u čijem su izvođenju učestvovali đaci Gimnazije “Svetozar Marković”, Hor “Iskončići” i guslar sa Žabljaka, Radoš Tošić.