Održan tehničko taktički zbor u centru grada

Tehničko taktičkim zborom u centru grada danas je nastavljeno obeležavanje Dana sektora za vanredne situacije.

Ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću naši sugrađani imali su priliku da vide deo vatrogasne opreme koja služi za gašenje požara, za spašavanje na vodi i za spašavanje prilikom saobraćajnih nezgoda. Najveći utisak na mališane iz vrtića „Pera Detlić“ ostavilo je vatrogasno vozilo, a za posao vatrogasca kažu da je težak i svesni su da je potrebna velika hrabrost da se ovaj posao obavlja.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Dan Sektora za vanredne situacije obeležava ove nedelje nizom manifestacija među kojima je i današnji tehničko- taktički zbor ispred Gradske kuće. Kod Plave fontane prikazan je deo vatrogasne opreme i vozila, a komandant Vatrogasno- spasilačkog bataljona, Goran Ljubisavljević objašnjava da se upravo vatrogasna vozila koriste najviše. Od početka godine do sada ovaj bataljon imao je 530 intervencija, dok je za isti period prošle godine bilo 716 intervencija, najviše na gašenju požarima.

Sektor za vanredne situacije osnovan je kao jedinstvena služba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama 17. septembra kada se obeležava i slava svih vatrogasaca Presveta Bogorodica nesagoriva kupina.

Manifestacija obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije završava se u nedelju 17. septembra javno pokaznom vatrogasnom vežbom tehničke intervencije u saobraćaju u Malom Iđošu od 17 časova, a istog dana od 10,30 časova biće svečano rezanje slavskog kolača povodom krsne slave svih vatrogasaca u Hramu Svetog vaznesenja Gospodnjeg.