понедељак , 3 октобра 2022
Naslovna / Društvo / Održan taktičko-tehnički zbor vatrogasaca-spasilaca u centru grada

Održan taktičko-tehnički zbor vatrogasaca-spasilaca u centru grada

U okviru obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije i slave svih vatrogasaca- spasilaca u centru grada je održan taktičko-tehnički zbor na kojem je prikazan deo opreme i vozila kojim raspolaže Odeljenje za vanredne situacije u Subotici.

Sektor za vanredne situacije osnovan je 2009. godine, a danas je u okviru obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije i slave svih vatrogasaca- spasilaca ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću održan taktičko-tehnički zbor. Naši najmlađi sugrađani imali su priliku da vide opremu i vozila koje vatrogasci-spasioci koriste.

Osim zbora u centru grada, tokom cele nedelje sprovodi se akcija “Vatrogasac u školi” kroz koju se deca predškolskog i školskog uzrasta edukuju kako da se ponašaju u situacijama koje mogu da ugroze njihove živote: od požara, poplava, preko tehničko-tehnoloških udesa i drugih opasnosti.

Tokom prošle godine bilo je 753 intervencije na teritoriji Vatrogasno- spasilačkog bataljona Subotica koji pokriva Severnobački upravni okrug. U ovoj godini je do sada već bilo 726 intervencija, od kojih najveći broj čini gašenje požara na otvorenom.

S obzirom na to da je grejna sezona već počela, iz Vatrogasno-spasilačkog bataljona Subotica mole sugrađane da obrate pažnju na grejna tela koja koriste, a da posebno vode računa tokom loženja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

181. godišnjica postojanja bolnice

U Opštoj bolnici u subotu je obeležena 181. godišnjica postojanja ove zdravstvene ustanove. Na svečanosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.