Održan stručni skup „Kako je linija secesije progovorila“

U saradnji PU “Naša radost” i Gradskog muzeja, u ovoj ustanovi kulture održan je stručni skup “Kako je linija secesije progovorila”. Ovaj skup realizovan je u okviru projekta “Secesija i linija”.
U okviru projekta “Secesija i linija” koji je započeo u toku prošle godine, učestvovalo je oko 30 vaspitačica, tokom kog su realizovana predavanja o secesiji i njenoj mogućnosti primene u radu sa decom. Stečeno znanje u toku edukacije od septembra prošle godine vaspitačice su primenile u radu sa decom. Po rečima stručnjaka tema secesije veoma je pogodna za rad sa decom ovog uzrasta.
Na ovom skupu vaspitačice, pedagozi i istoričari umetnosti koji su bili uključeni u projekat imali su priliku da prenesu svoja iskustva u radu tokom ovog projekta. Iz Gradskog muzeja poručuju da je ova vrsta rada sa decom veoma značajan između ostalog i zbog upoznavanja i otkrivanju kulturne baštine.
U okviru skupa posetioci su mogli da vide i izložbu fotografija vaspitačice Tamare Rajnović i fotografa Svetlane Kolovič koje su propratile više faza ove akcije, bazirane na višegodišnjoj saradnji dve subotičke ustanove na temu secesije.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime