Održan skup „Vozi bezbedno, poštuj pravila“

U Velikoj većnici Gradske kuće održan je stručni skup pod nazivom “Vozi bezbedno, poštuj pravila”, u organizaciji Udruženja policajaca i građana “Bezbedna zajednica” iz Novog Sada. U fokusu su bili motociklisti, biciklisti i traktoristi koji spadaju u najugroženije učesnike u saobraćaju.

Cilj skupa “Vozi bezbedno, poštuj pravila” je razgovor, razmena iskustava i unapređivanje stanja bezbednosti u saobraćaju, naročito tri kategorije učesnika – motociklista, biciklista i traktorista, koji po svim statistikama u saobraćajnim nezgodama najčešće zadobiju različite stepene povreda ili izgube život. Najveći faktor koji dovodi do nezgode jeste taj što ove kategorije nisu dovoljno uočljive, kažu iz Udruženja “Bezbedna zajednica”.

Da je u saobraćaju ključno bezbedno ponašanje, poštovanje svih saobraćajnih propisa i pravila, sebe ali i drugih učesnika saglasni su i iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Skup se realizovao uz podršku Pokrajinskog sekretarijata energetike, građevinarstva i saobraćaja, a ovom prilikom građanima je podeljena oprema koja je bitna za bezbedno učestvovanje u saobraćaju poput rotacionog žutog svetla i svetloodbojnog prsluka.