среда , 10 августа 2022
Naslovna / Ekonomija / Održan seminar na temu „Proaktivna odgovornost zaposlenih“

Održan seminar na temu „Proaktivna odgovornost zaposlenih“

U Regionalnoj privrednoj komori održan je seminar na temu „Proaktivna odgovornost zaposlenih-generator poslovnog uspeha“, Seminaru su prisustvovali rukovodioci kompanija sa iskustvom u međunarodnom biznisu, kao i predstavnici lokalnih samouprava.

Kako uspeh jedne kompanije ne zavisi samo od znanja i veština zaposlenih, nego i od njihove odgovornosti učesnicima je predstavljena američka metodologija poznata kao program proaktivne odgovornosti. Srbija je jedna od sedam zemalja Evrope u kojima se sprovodi ova metodologija, čiji je cilj da omogući transformaciju načina razmišljanja zaposlenih.

Seminar je ogranizovan u okviru Centra za edukaciju Regionalne privredne komore, a prisustvovali su mu predstavnici kompanija koje posluju na međunarodnom tržištu, kao i predstavnici lokalnih samouprava i drugih preduzeća.

Kroz radioničarski rad učesnici seminara su se bavili razlikom između pozivanja na odgovornost i preuzimanja odgovornosti, opisa radnog mesta i rezultata koje bi trebalo postići, prevencijom i prevazilaženjem izgovora, kao i tehnikama za aktiviranje proaktivne odgovornosti kod saradnika.

O autoru Ivana Radinović

Pogledaj i sledeće

Počela isplata socijalnih davanja

Počele su isplate socijalnih primanja po osnovu novčane socijalne pomoći, posebne novčane naknade i dodataka …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.