Održan Regionalni tematski panel projekta „Urbana kultura povezuje mlade na Zapadnom Balkanu“

U Plavoj sali Gradske kuće održan je Regionalni tematski panel kao uvodna konferencija u projekat „Urbana kultura povezuje mlade na Zapadnom Balkanu“ čiji je cilj podsticanje mobilnosti i angažovanje mladih, kao i njihovo ekonomsko osnaživanje.

Projekat sprovode Centar lokalne demokratije Subotica, Udruženje „Aktivum“ Kumanovo i Agencija lokalne demokratije Nikšić. Pridruženi partneri na projektu su grad Subotica, opština Nikšić i opština Kumanovo, a poseban akcenat projekta stavljen je na unapređenju znanja i preduzetničkih veština mladih za razvoj start-apova u IT sektoru, popularizaciji inovativne promocije lokalnog kulturnog nasleđa kroz unapređenje regionalne saradnje i razmenu dobre lokalne prakse u tri grada.

Aktivnosti na projektu trajaće devet meseci, a za to vreme biće sprovedeno i istraživanje koje mehanizme podrške lokalne samouprave pružaju u osposobljavanju i profesionalnoj edukaciji mladih, kako bi što lakše došli do posla.

U Subotici se danas okupilo i 20 mladih ljudi iz Subotice, Nikšića i Kumanova koji će učestvovati u programu razmene i radne prakse, a među njima je i mlada preduzetnica iz Nikšića, Marija Božić koja je direktorka agencije za nekretnine.

Ovaj projekat je deo regionalnog RELOAD II programa koji implementira Agencija za razvoj Ujedinjenih nacija uz finansijsku podršku Evropske unije.