Održan prvi Organski info-dan u organizaciji Udruženja Terras

U cilju jačanja kapaciteta organskih farmera u organizaciji Udruženja Terras održan je prvi Organski info- dan u prodavnici zdrave hrane na Radijalcu. U okviru Organskog info-dana kupci su imali priliku da razgovaraju sa proizvođačima organskih proizvoda kao i da degustiraju jela pripremljena od organskih namirnica.

Košarkašica Slađana Radulović ističe da često kupuje organske proizvode, a kod prodavaca se uglavnom raspituje o poreklu i kvalitetu organskih namirnica koje imaju u ponudi.

Kroz više od dve decenije razvoja organske proizvodnje kod nas došli smo do faze u kojoj su ponuda i potražnnja velike,a inostrano i domaće tržište se budi, poručila je predstavnica Udruženja Terras Snježana Mitrović, i dodala da potrošači još uvek imaju problem da prepoznaju organske proizvode.

Organski info-dani organizuju se u okviru projekta pod nazivom „Organski most“. U pitanju je IPA projekat Srbija-Hrvatska koji je započeo polovinom prošle godine, a trajaće do juna naredne godine. Organski info-dani biće organizovani i u Novom Sadu, Somboru i Bečeju.