Održan prvi Festival domaće hrane u Višnjevcu

Prvi put, Festival domaće hrane održan je u subotu u Višnjevcu. Odziv građana premašio je očekivanja organizatora, te je umesto planiranih 2000 porcija, do kraja dana usluženo i prodato čak 3500 porcija domaće hrane.

Na prvom Festivalu domaće hrane, Višnjevčani su posetiocima ponudili čak 22 jela tradicionalne kuhinje, među kojima je bilo više od 10 kuvanih jela. Pored specijaliteta karakterističnih za vojvođansku kuhinju, na meniju Festivala našli su se i specijaliteti iz drugih krajeva naše zemlje.

Manifestaciju nije bila takmičarskog karaktera, već su svi učesnici imali zajednički cilj, prikupljanje sredstava za opremanje Doma kulture u Višnjevcu. Ogromno interesovanje posetilaca, iznenadilo je organizatore, te su najavili da će za sledeću godinu povećati kapacitet i pripremiti više obroka.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Stevan Bakić koji je rekao da su kulinarska umeća i različiti gastronomski specijaliteti, jedna od specifičnosti po kojoj su prepoznatljivi i naša zemlja, i ovaj kraj, da je hrana brend sa kojim se ponosimo te da mu je velika želja da Festival u Višnjevcu postane tradicionalna manifestacija.