Održan prijem za novinare

Jedan od najvećih izazova za gradsku vlast bila je finansijska stabilnost grada, čiji je budžet pretrpeo ozbiljne posledice, istakao je gradonačelnik Stevan Bakić osvrćući se na 2020. godinu. Kako je rekao, naredna godina je godina očekivanja po pitanju završetaka kapitalnih investicija u našem gradu.

Osvrćući se na godinu na izmaku i govoreći o planovima rukovodstva grada za narednu godinu, gradonačelnik Stevan Bakić je istakao da je jedan od najvećih izazova za gradsku vlast ove godine bila finansijska stabilnost budžeta grada. Budžet je pretrpeo ozbiljne posledice jer nisu realizovani očekivani prilivi usled epidemije korona virusa. Gradonačelnik je naglasio da je za stabilizaciju budžeta grada veoma značajna finansijska pomoć Vlade Republike Srbije u visini od 200 miliona dinara koji su obezbeđeni iz tekućih budžetskih rezervi za saniranje posledica epidemije kovid-19.

Gradonačelnik je apostrofirao da je u ovoj godini najvažnije bilo očuvanje zdravlja i života svih građana. On je između ostalog, rekao da je po pitanju investicija urađeno dosta toga u gradu, podsetivši na uređenje dela centralnog gradskog trga- Trga Slobode, na ulaganja u studentske domove i škole, te ulaganja u ustanove socijalne zaštite.

Po rečima gradonačelnika, novim budžetom grada očuvana su ključna davanja koja idu ka građanima, kao i sredstva potrebna za najveća javna ulaganja.